2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb XIX.kerület

Újra a gyermekek táborozását segítik

Évről évre a jó ügyért csap a húrok közé dr. György István, Budapest kormánymegbízottja, Sipeki Zoltán és a Póka Egon Experience a már hagyományossá vált, kilencedik alkalommal megrendezett „Adjunk a húroknak és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncerten. Idén 4,35 millió forint gyűlt össze a nagylelkű felajánlásokból, amelyet ismét kispesti és kőbányai gyermekek táborozásának támogatására fordítanak.

Dr. György István és barátai a húrok közé csaptak
( Fotók: Sáfár Tibor)

Nemcsak a kőbányai KÖSZI nagyterme, hanem az adományoknak kihelyezett üveggömb is megtelt az idei „Adjunk a húroknak, és a rászorulóknak is!” jótékonysági koncerten, ahol dr. György István, Budapest kormánymegbízottja, Sipeki Zoltán és a Póka Egon Experience ismét jó hangulatú, igazi klasszikus és mai dalokat is felvonultató repertoárral tette feledhetetlenné az estét. A most összegyűlt 4,35 millió forintot, immár ötödik alkalommal, a kispesti és kőbányai gyermekek nyári táborozásának támogatására fordítják. Az ehhez szükséges pályázatot Kispesten ezúttal is a Kispesti Társaskör Egyesület írja majd ki, várhatóan jövő tavasszal.

Póka Egon minden évben zenélve segít

 

Állva tapsolt a közönség

– Igazi örömzenélés ez nekünk minden évben, idén is nagyon jól éreztük magunkat a koncerten. Az pedig igazán nagy boldogsággal tölt el bennünket, hogy a rengeteg jószívű felajánlásnak köszönhetően idén is több száz családnak tudunk segítséget nyújtani – árulta el dr. György István.

 

A 2011 óta tartó koncertsorozat összbevétele megközelíti a 30 millió forintot

A 2011-ben, Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnöke ötlete nyomán útjára indult jótékonysági koncerteken eddig közel 30 millió forint gyűlt össze, amelyből egyebek mellett beteg és hátrányos helyzetű gyermekeknek, idősek otthonának és gyermekek átmeneti otthonának ajánlottak fel támogatást, berendeztek például egy fitnesztermet a gyermekek átmeneti otthonában, de segítették az Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakítását is.

 

– A mostani lesz az ötödik alkalom, hogy a gyermekek táborozásának segítésére fordítjuk az összegyűlt felajánlásokat, mivel úgy gondoljuk, hogy így tudunk a legtöbb családnak támogatást nyújtani és évről évre egyre többen is pályáznak – mondta lapunknak Dódity Gabriella. – Az elmúlt négy évben már 500-nál is több kispesti gyermek nyári élményeihez tudtunk hozzájárulni – tette hozzá.


 

 

 

 

 

Kipótolták, hogy mindenkin segíthessenek

 

Tavaly 158 kispesti gyermek nyári kalandjaihoz járultak hozzá, ám mivel a keret eredetileg 130 gyermeknek segített volna, a kormánymegbízott úgy döntött, senkit nem szeretne kihagyni, ezért a fennmaradó összeget kipótolta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.