EUR: 354,72 Ft
CHF: 332,73 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Debrecen

Ünnepi ragyogás

Debreceni Adventi Vásár – az egyik legszebb az országban. A Nagytemplomtól a Csonka templomig több mint száz pavilon fénye ragyog az estébe, és mint a város polgármestere elmondta, az egész városban érezhető és látható az adventi hangulat.

A mintegy 200 ezer égő fénye meghitt hangulatot kölcsönöz a debreceni belvárosnak. Külön díszkivilágítást kapott a Rózsa utca, illetve a Simonffy utcában, egyfajta kupolaként 17 elemből álló fényfüggönyt építettek a hangulatos teraszok fölé. Az első adventi gyertyagyújtás lobbanó fényénél közös éneklés volt a város főterén.


A Simonffy utca gyönyörűen ki van világítva
Fotó: Fekete Valentin

 

A Debrecenben debütált 45 méter magas, 36 zárt, körpanorámás kabinnal felszerelt óriáskerék már forog, a hüttében már grog és forralt bor illata száll, újdonság a finn mintára szabad tűzön sütött lazac, a brüsszeli gofri és a holland minifánk és óriáspalacsinta.

A főtéren most először ott van az Óriás Kalendárium, amelynek december 1-jétől mindennap 18 órakor kinyíló ablaka nemcsak élményekkel, hanem fontos üzenettel is megajándékozza az érdeklődőket. Bódor Edit azt jósolta, szerinte a családok kedvenc találkozási pontja lesz az Adventi Kuckó, ahol különböző foglalkozásokon akár az ajándékot is elkészíthetik a legkisebbekkel közösen a karácsonyfa alá.

Betlehemi élőkép

Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Régi Városháza, amelynek belső udvara betlehemi élőképpé alakult át a Debreceni Állat-és Növénykert közreműködésével. A szeretet ünnepe közelít, megérint és ünneplőbe öltözteti a lelkeket is. Boldog karácsonyt Debrecen!

Kapcsolódó Cikkek