EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Sopron

Ünnepváró dal a Drazsétól

A Drazsé, az egyre népszerűbb soproni gyerekzenekar
karácsony közeledtével új, „Mikulás-váró” dallal jelentkezett. A soproni együttes tartalmas évet zár – mesélte Bodoki Péter ütőhangszeres.

Egyre népszerűbb a soproni gyerekzenekar
Fotó: Drazsé

Hogy született meg az Ajándék című dal?

Ahogy a szerzeményeink létrejöttének többsége, ez is egy igazi csapatmunkának mondható. A szöveg már adott volt: Galambos Bernadett kortárs költő verse ihlette meg Kárpáti Péter dalszerzőnket, aki az egyik próbára magával hozta az ötleteit. Ekkor mindenki hozzáadott egy picit magából, míg a dal életre kelt. Pár alkalommal előadtuk élőben is, majd irány a stúdió, és végül egy dalszöveges videó kíséretében nyerte el a teljes formáját.
Hogy fogadták a gyerekek?
Ha egy szóval kellene jellemezni: dallamtapadást okozott. Az egyik általános iskolában például a Mikulás-ünnepség részévé vált, hiszen egy óriási kivetítőn láthatta a több száz gyerkőc, akik a dal végére már együtt énekelték, pedig akkor hallották először… Nagyon büszkék voltunk!
Milyen évet zár a Drazsé zenekar?
Ez az év nemcsak fellépésekben, de kilométerekben is gazdag volt szerencsére. Jártunk szerte a Dunántúlon, és a fővárosban is adtunk egy koncertet. Az év végére rögzítettünk 3 téli témájú dalt, amelyek közül az Ajándék debütált elsőként.
Mik a jövő évi tervek?
Szeretnénk még idén decemberben, de legkésőbb januárban bemutatni Mentovics Éva Hahó! Hull a hó című versének megzenésítését, amely egy animációs videóklip formájában lát majd napvilágot a YouTube-csatornánkon.
Innentől a húsvéti időszakig kevesebb fellépésünk szokott lenni, ez idő alatt alkotunk, és építjük bele az új ötleteket a 2020-as év repertoárjába. Emellett azért már jó pár felkérés van a jövő évre, de többségük még javában szervezés alatt áll. Amint véglegessé válnak, a zenekar honlapján (www.drazsezenekar.hu) láthatóak lesznek ezek az események.

Galambos Bernadett: Az ajándék


Mikulás ha volnék: minden áldott éjjel, havat szórnék két kezemmel háztetődön széjjel!
Mikulás ha volnék decemberi éjben: fehér hóban holdsütésben járnék csengettyűkkel.
Mikulás ha volnék szívem arany lenne: arany diót, arany almát raknék tenyeredbe!
Arany dióm, arany almám szeretetté válna, melegsége nem férne be pici, kis szobádba!

A Mikulásról szól a Drazsé új dala
Fotó: Drazsé

Drazsé zenekar
A soproni Drazsé zenekar válogatott, minőségi kortárs versek megzenésítésével, különböző ünnepek, évszakok, életkoroknak megfelelő dalok előadásával foglalkozik.  Tagjai: Tóthné Freivolt Nóra, Bartokos Botond, Bodoki Péter és Kárpáti Péter.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.