2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Sport

Úszó Eb – Katinka egyedül is nyer

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna révén egy-egy arany- és ezütéremmel kezdte szereplését a magyar csapat a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.

Edző nélkül is verhetetlen a háromszoros olimpiai bajnok. Hiába mondott fel korábbi mesterének, Petrov Árpádnak, így is óriási fölénnyel nyert 400 vegyesen, bár talán az is közrejátszhatott kiváló teljesítményében, hogy elkísérte a versenyre a párja. Igaz, ebben azért néhányan még kételkednek, de az tény, hogy Katinka több mint négy másodpercet vert rá amerikai exmestere korábbi tanítványára, Ilaria Cusinatóra, akinél az ezüstérmes Jakabos Zsuzsanna – három év után állhatott Eb-dobogóra – is jobb volt néhány tizeddel.


Hosszú egyébként 17-szer nyert a rövid pályás Eb-n, és ez volt pályafutása 60. aranyérme. S ha már a számok kerültek szóba: a 90. medálját szerezte a legnagyobb világversenyeken, olimpián, vb-n, Eb-n.

– Majd akkor számolom az érmeimet, ha felakasztom őket a falra. Ha felállok egy vegyes döntőre, jobb ha nem tudok róla, és úgy megyek neki, mintha nem lenne egy sem. Szombaton még súlyzóztam, ez egy picit azért lelassított, de ahhoz képest jó az idő. Remélem, ahogy telnek majd a napok, egyre gyorsabb leszek! – nyilatkozta az MTI-nek Hosszú.


Ráadásként Holló Balázs 400 gyorson az ötödik, Telegdy Ádám 200 háton a hatodik, a 4×50 méteres férfi gyorsváltó pedig szintén ötödik lett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek