EUR: 352,19 Ft
CHF: 330,51 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb Eger

Vasútmodell-kiállítás a hatvani állomáson

Decemberben ismét vasútmodell-kiállítást nyitnak a hatvani vasútállomáson. Az ünnepekig több terepasztalt állítanak fel, amelyeket hétvégente lehet megtekinteni.

Tavaly nagy sikert aratott az a kezdeményezés, aminek során a hatvani vasútállomáson az egyik termet megtöltötték vasútmodellekkel. A kiállításra a szervezők három terepasztalt állítottak fel, melyek közül az egyik 25 méter hosszú volt. Idén sem lesz ez másként, mivel most decemberben is megrendezik ezt a különleges programot.


December 6-án nyit

December 6-án 10 órakor tartják a hivatalos megnyitót, amelyen Horváth Richárd hatvani polgármester – aki egyben a Vasutas Települések Szövetségének elnöke – és Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója is részt vesz. Különlegesség, hogy a Budapest–Hatvan vasúti vonal felújítása is ebben az évben zajlik, és a tervek szerint év végére elkészül a beruházás, ami által modernebbé és gyorsabbá válik a közlekedés.

A kiállítás december 6-tól december 8-ig, valamint december 13-tól december 15-ig tart nyitva, 10 és 18 óra között.

A kiállításon most is lesznek 1:120-as méretarányú szerelvények, valamint 1:60- as mozdonyok és vagonok. A program nemcsak a gyermekeknek, de az örökifjú felnőtteknek is felhőtlen és önfeledt kikapcsolódást ígér, amellett, hogy a kiállított darabok látványosak és érdekesek lesznek. A rendezvények idén is lesznek vendégei: ezúttal az Apci Makettező Baráti Kör és a Sárospataki Modellező Klub érkezik ide – utóbbiakat Aros János, a város polgármestere kíséri.

Több terepasztalt állítanak fel

Minden korosztálynak remek kikapcsolódás

Kapcsolódó Cikkek