EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Veszprém

Veszprémben kötött ki a Titanic

December 13-án, pénteken mutatták be a Petőfi Színházban Peter Stone és Maury Yeston musicaljét, a Titanicot. Az előadás rendezője, Somogyi Szilárd érzelmekben és gyönyörű dalokban gazdag estéket ígér azoknak, akik a történet számos feldolgozása közül most a színpadi változatot is megtekintik. A történet természetesen közismert, ugyanakkor számos furcsa párhuzam fedezhető fel a mai világgal is.

A több mint száz évvel ezelőtti hajókatasztrófa a mai napig érdekli az embereket (fotó: Kovács Bálint)

Hiába telt el több mint száz év a hajókatasztrófa óta, az embereket a mai napig foglalkoztatja, hogy pontosan mi történt 1912. április 14-ről 15-re virradóra. Ráadásul a világtörténelem legismertebb hajótragédiáját most színpadi feldolgozásban, musicalben láthatjuk. A szereposztás a szokásosnál is színesebb, hiszen a veszprémi társulat mellett a fővárosból is képviseltetik magukat.


A darabban a veszprémi társulat tagjai mellett budapesti színészek is láthatók (fotó: Kovács Bálint)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.