EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Veszprém

 Veszprémet is érinti jövőre a Giro d’Italia

Jövőre Magyarországról rajtol el a világ egyik legnagyobb kerékpárversenye, a Giro d’Italia. A hazánkban rendezett három szakasz érinti Veszprémet is. A verseny részleteiről és legfontosabb tudnivalóiról a szervezőbizottság workshop keretében számolt be a Hangvillában.

Révész Máriusz szerint sportértéke mellett országimázs szempontjából is fontos a Giro (fotó: Domján Attila)

Világszinten a Tour de France után a második legnépszerűbb és legnézettebb kerékpárverseny a Giro d’Italia, amely 2020-ban a magyar fővárosból rajtol el és az első három szakasz, összesen 400 km hazánk kiemelt szépségű tájain halad át, közte Veszprémen és a Balaton-felvidéken. Veszprémbe Székesfehérvár felől érkezik a mezőny, majd a belvárost érintve Balatonfüred irányába haladnak tovább.


A workshopon Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a szervezőbizottság elnöke kiemelte, hogy a Giro d’Italia lényege nemcsak a sportértékében van, hanem egy nagy lehetőség, hogy az egész világnak megmutassuk országunk épített és környezeti szépségeit egyaránt. Tavaly mintegy 818 millióan követték a televíziós közvetítéseket, amelyek során külön team foglalkozik azzal, hogy információkkal lássák el a nézőket azokról a tájegységekről, városokról, ahol éppen áthalad a mezőny.

A verseny Budapestről indul és érinti Veszprémet is (fotó: Domján Attila)

Sió Zoltán a GiroHungary 2020 projektigazgatója elmondta, hogy minden érintett településnek egy lehetőség, hogy kreativitásával felhívja magára a figyelmet. A tapasztalatok szerint a nézők kétharmada a különböző tájak és vidékek megismerése miatt követi a kerékpárversenyt, ennek okán a rendezők is keresik azokat a performance-okat, amelyek érdemesek arra, hogy a nemzetközi televíziós közvetítésekben is szerepeljenek.

Kapcsolódó Cikkek