EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Pécs

A BBC kapta a PTE Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíját

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szenátusa 2000 óta minden esztendőben a Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjjal ismeri el egy-egy olyan sajtóorgánum vagy médiamunkatárs munkáját, amely vagy aki hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez. Tavaly – a sajtódíj történetében először – egy nemzetközi sajtóorgánumnak, a British Broadcasting Corporationnek, ismertebb nevén a BBC-nek ítélte oda a díjat az egyetem legfőbb döntéshozó testülete. Ebben jelentős szerepe volt a népszerű brit sajtóorgánum közép-európai tudósítójának, Nick Thorpe-nak, aki rendszeresen számolt be a PTE kutatásairól, elsősorban a Szigetvárnál folyó régészeti munkálatokról, ezzel öregbítve nemzetközi szinten is Magyarország első egyetemének hírnevét.

Misete Attila adta át az elismerést Nick Thorpe-nak fotó:PTE

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.