2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Pécs

A gyerekek rendelőt kapnak, a felnőtteké megújul

Pécs-Hirden a helyi óvodával egy telken megközelítőleg hetvenmillió forint értékben, a következő fél évben, új gyermekháziorvosi rendelőt és a védőnői szolgálat működéséhez szükséges épületet alakítanak ki. A szintén a keleti városrészben található Bittner Alajos utcában a felnőtt háziorvosi rendelőt több mint negyvenmillió forintos, fél évig tartó beruházás keretében átépítik, korszerűsítik és új helyiségekkel bővítik. Mindkét beruházásra még 2017-ben pályázott a város, és meg is kapta a támogatást a területi operatív program (TOP) keretéből. Ebből a finanszírozásból az elmúlt években hét rendelővel kapcsolatban indultak beruházások mintegy hétszázmillió forint értékben. Az újhegyi városrészben márciusban két új háziorvosi rendelő kezdi meg működését.

Modern és barátságos környezet várja majd a kis betegeket Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.