2020. július 16., csütörtök
Valter

Belföld

A kormány a gazdaságvédelmi akciótervvel a beruházásokat ösztönzi

A kormány a gazdaságvédelmi akcióterv újabb elemeivel fejlesztésekre ösztönzi a vállalkozásokat, hogy fennmaradjon a foglalkoztatás magas szintje – mondta Szajlai Csaba, a Figyelő című hetilap főszerkesztő-helyettese az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy életbe léptek a kormány gazdaságvédelmi akciótervének újabb elemei. Szajlai Csaba szerint a kormány készül a gazdaság lassulására, és ezekkel az intézkedésekkel szeretné “fűteni” a gazdaságot.


Kiemelte az adócsökkentéseket, -egyszerűsítéseket, például a kisvállalati adó mértékének 12 százalékra mérséklését és a szociális hozzájárulási adó csökkentését.

Mint mondta, a kormány az intézkedéseivel azt akarja elérni, hogy több pénz maradjon a vállalkozásoknál, s azt beruházásokra, így munkahelyteremtésre fordítsák.

A szakértő várakozásai szerint a jövőben folytatódni fog az adócsökkentés, illetve a bürokrácia csökkentése, és elkerülhetetlennek tartja az állami szférában a bérek emelését is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek