EUR: 363,56 Ft
CHF: 344,34 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb XIV.kerület

A „nemzeti kincsünk” nagy ünnepe

A cirkuszvilág egyik legjelentősebb fesztiváljává nőtte ki magát a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, ahová több kontinens cirkuszművészei neveztek a legjobb számaikkal. A kitüntetett artistaművészek idén négy kontinensről érkeznek. A produkciókat rangos szakmai zsűri bírálta el.

Nemzeti kincs a cirkusz

– A magyar kulturális örökség nagyon fontos eleme a cirkuszművészet, hatalmas nemzeti kincsünk. A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál a monte-carlói, a moszkvai és a latinai fesztiválok sorába emelkedett – mondta Szijjártó Péter, aki szerdán este nyitotta meg az eseményt a Fővárosi Nagycirkuszban. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a magyarok számára büszkeség, hogy a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál immár huszonnégy éves hagyománnyal rendelkezik és idén tizenharmadik alkalommal látja vendégül a világ cirkuszművészeti elitjét.

 

Kínában tanulhatnak a tehetségek

Magyar állami ösztöndíjjal artistaosztályt indít Pekingben a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ 13-14 éves magyar gyerekek számára – jelentette be a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a kultúráért felelős államtitkár.

Fekete Péter elmondta: két hónapos folyamat során választják ki azt a tizennégy fiatalt, akik a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola kihelyezett osztályaként három évig Pekingben tanulhatnak, eközben elsajátítják az angol és a kínai nyelvet, valamint az artistaművészet legkülönlegesebb fortélyait.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.