2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Szeged

A Tiszán át is érkeznek

Gumicsónakkal próbált a Tiszán keresztül Magyarországra jutni öt szír határsértő.

Szeged–Röszke – Több útvonal van, amelyen iratokkal nem rendelkező bevándorlók próbálnak az ország területére jutni. A déli határszakaszt gyakorlatilag naponta támadják. Úgy tűnik, most már a Tisza is az átkelések egyik helyszíne. A honvédség folyón szolgálatot teljesítő hajójának radarja január 18-án 22.30-kor észlelt egy gumicsónakot, amely a szerb oldalról indulva Magyarország felé tartott.Rendőr és katona eltűntek után kutat a Tisza árterében, Röszke közelében (fotók: MTI)


A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat önkéntese eltűntek után kutat a Tiszán


Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Baja járőrhajója eltűntek után kutat

A járőrök a magyar oldaltól néhány méterre az uszadékban fennakadva találták meg a csónakot, két ember ült benne. Elmondásuk szerint három társuk a partra próbált ugrani a csónakból, de a vízbe estek. Egyikük az uszadékfába kapaszkodott, őt a járőrök kimentették, két embert pedig még keresnek a térségben – tudatta a százados. Hozzátette: az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat.
Az átkelést a folyón nem először próbálták meg bevándorlók. 2009-ben 15 koszovói migráns vesztette életét Szeged alatt a Tiszán, miközben csónakjukkal illegálisan megpróbálták átlépni a szerb–magyar határt.

A románok éberek

Egyre több migráns érkezik, akik folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy bejussanak Európába – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán. Kis-Benedek József szerint a kerítéssel ellátott magyar határszakaszokon is próbálkoznak a migránsok, de egyre többen akarnak Románián keresztül is bejutni az országba. Nincs könnyű dolguk, mert a román határvédelem nagyon felkészült.

 

Többet hoz, mint a drog

Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerint az embercsempészet ma már nagyobb üzlet, mint a kábítószer-kereskedelem, és csak a fegyvercsempészet jövedelmezőbb nála. Ez azt jelenti, hogy az embercsempészek hatalmas összegeket tudnak „beszedni”, és valószínű az is, hogy ezen szervezett bűnözői csoportok vezetői nem Európában, hanem külföldön vannak .

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.