2020. február 27., csütörtök
Edina

Sport

A világ legdrágább kapusa egyben a legrosszabb?

A Chelsea kapusa a 2017-ben 71 millió fontért vásárolt Kepa Arrizabalaga kapcsán merült fel a címben feltett kérdés. A spanyol labdarúgó a statisztikák szerint a Premier League legrosszabb hatékonyságú kapusa.

Fotó: MTI

A számok nem hazudnak. Egyszerűen kiszámolták az angol baajnokság statisztikáit böngészők, hogy Kepa teljesít a legrosszabbul azon kapusok között, akik legalább ezer percen át álltak a háló előtt. A spanyol labdarúgó az összesített listán a 20. helyet foglalja el 55,56 százalékos védési aránnyal. Ez elég szerény, különösen annak a fényében, hogy az előtte, a 19. helyen álló Jordan Pickford, a z Everton angol válogatottja  63,54 százalékon áll. És hol van még az élvonal?


A legjobb a Liverpool brazil ásza, Allison, aki 85,71-es teljesítménnyel őrzi – többnyire – érintetlenül – a hálót. Mögötte jócskán lemaradva a sheffieldi Dean Henderson (74,68) és Vicente Guaita (73,33), a Cristal Palace játékosa áll a védési mutatók alapján. Csakhogy Kepáért valóságos vagyont, korábban elképzelhetetlenül sok pénzt, 71 millió fontot fizetett a londoni klub. Ehhez képest meglehetősen szerény teljesítményt nyújt. Nm csoda, hogy szaporodnak a ráncok Frank Lampard mesteer arcán, sürgős megoldásra lenne szükség. De aligha az a legjobb megoldás, ha eladják Kepát, hiszen senki sem fizetne 71 milliót érte. Talán előbb vagy utóbb formába lendül.

Fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek