2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Alaposan lealázta az MSZP-t a párt volt alelnöke

Be kell látni, politikai mondanivalója kizárólag a Fidesznek van – jelentette ki Szanyi Tibor, az MSZP-ből nemrég kilépett politikus a 168 Óra című ellenzéki hetilapnak adott interjújában.

Az MSZP korábbi alelnöke és EP-képviselője súlyos kritikákat fogalmazott meg egykori pártjával kapcsolatban. Elmondása szerint döbbenten látta az önkormányzati választások után, hogy az MSZP győzelmi eufóriában fürdik. „Elment az eszük? A csömörből, a kiégettségből, a korrumpálódásból levonni azt a következtetést, hogy bitang jók vagyunk, gyerekség” – fogalmazott Szanyi.


Véleménye szerint az ellenzék nem mond és nem is gondol semmit. Elmondása szerint elvárná, hogy az MSZP felmutassa a baloldaliság maradványait, ha már egyedül ennek a pártnak a nevében szerepel a szocialista szó. Szanyi Tibor azt mondta, hogy 2018-ban javasolta, hogy oszlassák fel a pártot, és szervezzék újra.

„A volt saját kis frakcióm zömmel politikai járadékvadászokból, neoliberális figurákból, túlélőművészekből áll. (…) Ez egy kiszáradt, elmeszesedő, irodai politikusokból álló élveteg társaság. Még a hatalom sem vonzza igazán őket” – mondta.

Szanyi szerint az MSZP-t nem nehéz ledarálni, szinte egy szál hatékony politikusa sincs, kampányarcokat is kívülről hoznak. Korábbi párttársáról, a DK-s Gyurcsány Ferencről pedig azt mondta, hogy neoliberális, akkor is, ha a szavazóit a baloldalról kaparja össze.

Kapcsolódó Cikkek