2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Külföld

Alig küld vissza migránsokat Nagy-Britannia

Egyre több migráns próbál meg bejutni az Egyesült Királyságba Franciaországból csónakok segítségével, és úgy tűnik, hogy a britteknek nincs ezzel próblámájuk, hiszen alig küldenek vissza néhány embert.
Bár Boris Johnson brit miniszterelnök korábban azt mondta, hogy a La Mancha csatornán keresztül érkező migránsokat visszaküldi a francia oldalra, eddig ebből kevés valósult meg. Az adatok szerint 2019-ben 1890 migráns jutott be a szigetországba a tengeren keresztül, azonban csak 125 bevándorlót toloncoltak ki az országból. A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség adatai szerint a migránsok döntő többsége iráninak vallotta magát.

A mai nap folyamán is próbálkoztak az illegális bevándorlók hajókkal: Carl Decaluwé, a nyugat-flandriai régió kormányzójának tájékoztatása szerint legalább 14-15 migráns még napfelkelte előtt indult útnak, hogy csónakon keljen át a tengeren Nagy-Britanniába. Csónakjuk azonban felborult. Az utasok közül ötnek sikerült elérni a partokat, többi társukat a hatóságok még késő délelőtt is nagy erőkkel keresték.


Kapcsolódó Cikkek

 • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

 • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

 • Koronavírus: egyre több az olaszországi fertőzött

  Mintegy negyvenre emelkedett szombat délre a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, az első olyan európai országban, amelynek saját állampolgárai haltak meg a tüdőgyulladást okozó vírus következtében.