2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Külföld

Ausztria és a visegrádi négyek több célkitűzése is megegyezik

Ausztria és a visegrádi négyek több célkitűzése is megegyezik – közölte az Alapjogokért Központ vezető elemzője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Pócza István azt mondta, hogy a migráció mellett Ausztria klímavédelmi célkitűzései is hasonlóak: 2030-ra szeretnék elérni, hogy az ország energiatermelése szén-dioxid-kibocsátásmentes legyen, 2040-re pedig hogy klímasemlegesek legyenek. Bár a célhoz vezető út különböző, de az elemző szerint ezt sikerült áthidalni azzal, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár nem támogatja, de nem is vitatja a nukleáris erőművek használatát.


Az osztrák kormányprogramban is vannak a magyarhoz hasonló elemek, például, hogy fel kell lépni az üldözött keresztények képviseletében – tette hozzá.

Kiemelte, hogy mindemellett a térség Ausztriának kiemelten fontos gazdasági és kereskedelmi partnere, Csehországgal például Franciaországhoz és Németországhoz mérhető mennyiségű és minőségű kereskedelmet folytat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vezet a demokraták versenyében

  Bernie Sanders vermonti szenátor megerősítette vezető szerepét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok körében, az első részeredményekből ugyanis az derült ki, hogy több mint 40 százalékos támogatottsággal ő a várható győztese a szombaton Nevadában megtartott demokrata párti jelölőgyűléseknek (caucusoknak).

 • Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Koronavírus: ötvenezer ember karanténban Olaszországban

  Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni.

 • Koronavírus: egyre több az olaszországi fertőzött

  Mintegy negyvenre emelkedett szombat délre a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, az első olyan európai országban, amelynek saját állampolgárai haltak meg a tüdőgyulladást okozó vírus következtében.