2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Sport

Az Eb-n parádézó Mikler az egész csapat teljesítményére büszke

A továbbjutásért játszhat az Eb-n ma este 18.15-kor a magyar kézilabda-válogatott. Az oroszokat legyőztük, ikszeltünk a  dánokkal, s ha ma megverjük, vagy döntetlent érünk el Izland ellen, akkor továbbjutunk.  Ki hitte volna, hogy ilyen jól szerepel majd a tartalékosan kiutazott válogatott.

Mikler Roland, a két mérkőzés ünnepelt hőse nem elsősorban a saját teljesítményére büszke, inkább arra a játékra és játékszellemre, amellyel a magyar válogatott rukkolt ki a kézilabda Európa-bajnokság első két fordulójában.MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

„Köszönöm a csapat nevében az elismeréseket és a biztatást, és persze a nekem szóló gratulációkat is, amelyek után igazán nem lehet hiányérzetem. Azért lábbal a földön kell maradnunk és megpróbálni a jóhoz hozzátenni még néhány lapáttal – nyilatkozta a 35 esztendős Mikler Roland az SzPress Hírszolgálatnak. – Az lenne a legnagyobb hiba, ha úgy gondolkodnánk, hogy két elismerésre méltó teljesítménnyel máris megváltottuk a világot, az elvárást pedig túl is teljesítettük.”

Mikler szerint önmagában már az is a magyar válogatott felkészültségét, szervezettségét és a játékosok egymást segítő bajtársiasságát bizonyítja, hogy az esélyesebbnek tartott oroszoktól csak 25 gólt kaptak, és ennél még eggyel kevesebbet az olimpiai- és világbajnoki címvédő dánoktól.MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

„Mindössze egy napunk volt arra, hogy a lehető legjobban begyakoroljuk a nyitott védekezést, amivel így is sikerült zavarba hozni a dánokat – folytatta az újdonsült csapatkapitány.  – Kénytelenek voltak távoli lövésekkel próbálkozni, vagy faltörő kosként szétrobbantani a védelmünk kőkemény falát. Mindezt úgy csináltuk, olyan rutinnal, mintha a válogatott nem egy alaposan megfiatalított csapattal venné fel a versenyt Európa legjobbjaival.”

S, hogy sikerült-e felfedezni Izland gyenge és ezért talán sebezhető pontját, Mikler – a választ nem megkerülve – a következőket hangsúlyozta.

„Izland az Eb egyik legjobb válogatottjával képviselteti magát, minden csapatrészében kitűnő kézilabdázókkal. Szerintem nem a gyengéiket kell keresnünk, hanem a magunk hadrendjét felállítani, amely győztes stratégia lehet. A harmadik csoportellenfelünk a dánoknál is gyorsabb csapat, kezében a lerohanások veszélyes fegyverével, amit többek között azzal lehet semlegesíteni, hogy nem adjuk el a labdákat, minden átadás óramű pontossággal jut el oda, ahová szeretnénk. Két mérkőzést is végig védtem, 120 percnyi kihívásnak igyekeztem csere nélkül megfelelni. Ha a csapat vezetői úgy döntenek, hogy Izland ellen is ugyanez a szerep vár rám, állok elébe, de most is azt hangsúlyoznám, hogy mindig azoknak a játékosoknak kell a pályán lenniük, akik az adott feladat megoldására a leginkább alkalmasak. Akár kezdőként, akár csereként” – hangsúlyozta a válogatott rangidőse. 

Kapcsolódó Cikkek