2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Sport

Az élről kezd a Ferencváros

Otthon fogadja az éllovas Ferencváros a Paksot az NB I holnap kezdődő tavaszi rajtján. A 17. forduló rangadója azonban a  MOL Fehérvár–Honvéd találkozó. Az  idény május 15-én zárul, hiszen nyáron Európa-bajnokságot rendeznek, többek között Budapesten is.

A tavaszi szezont a Ferencváros kezdheti a tabella éléről, amely a Paksot fogadja a Groupama Arénában. A Fradi a téli szünet során négy felkészülési mérkőzést játszott, azonban nem lehet elégedett Szerhij Rebrov vezetőedző, hiszen egy győzelem és egy döntetlen mellett két vereséget könyvelhettek el. A zöld-fehérek keretében is történt változás, Marten Wilmots, Priskin Tamás és Danilo Ihnatenko távozott, de erősítésekből sem volt hiány, négy új játékos is érkezett, többek között visszatért a közönségkedvenc Somália.


„Talán azzal, hogy bővebb lett a keret Rebrov lehetőségei is bővültek. A csapat gerince együtt maradt, egyetlen meghatározó játékos sem távozott” – mondta Lovrencsics Gergő, a Nemzeti Sportnak.

Bár a Ferencváros áll az élen, fél szemmel mégis figyelnie kell a mindössze 4 ponttal mögötte lévő Fehérvárt is. Nekik rosszul sikerült a felkészülés, egy döntetlent tudtak kiharcolni, négy vereség mellett. A MOL Fehérvár rangadóval kezd, a Honvédet fogadja.


A szezon meglepetéscsapata a Mezőkövesd. Kuttor Attila együttese a harmadik, mindezt úgy, hogy a csapat gerincét magyar játékosokra építi, mindössze 7 légiósa van a klubnak.

 

A hétvégi program

Ferencváros–Paks 14.55 (Duna World)

Kaposvár–Puskás Akadémia 17.00

Mezőkövesd–Kisvárda 17.00

MOL Fehérvár–Bp. Honvéd 17.00 (Duna World)

ZTE–Diósgyőr 17.00

Debrecen–Újpest 19.00

 

Tabella

1. Ferencvárosi TC 36

2. MOL Fehérvár FC 32

3. Mezőkövesd Zsóry FC 28

4. Puskás Akadémia FC 25

5. Újpest FC 24

6. Budapest Honvéd 24

7. Kisvárda Master Good 20

8. Debreceni VSC 19

9. Diósgyőri VTK 19

10. Paksi FC 17

11. ZTE FC 17

12. Kaposvári Rákóczi FC 9

Kapcsolódó Cikkek