EUR: 344,75 Ft
CHF: 320,06 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld

Az Örs vezér terén támadtak a fiatal rablók

Egymás után háromszor is támadásba lendült az öt tinédzser, akik nem kímélték áldozataikat.

A 15, 14, két 13, valamint egy 12 éves fiúból álló csoport Budapesten, az Örs vezér terén háromszor is akcióba lendült.


Először fél három körül vettek körbe egy fiút, akit megfenyegettek, hogy megverik, ha nem adja át a telefonját és a pénzét. A csoport tagjai a fiú pénzét elvették, azonban a mobilt már nem tudták megszerezni; a fiatal elfutott támadói elől. Ekkor az egyik 13 éves fiú még utána futott, és kétszer hátba rúgta.

Fél órával később másik két fiút is kiszemeltek, akiktől szintén a telefonjukat és pénzüket követelték; körbevették, majd veréssel fenyegetve rángatni kezdték őket. A két fiatalnak végül sikerült elfutni, a rablók pedig értékszerzés nélkül elmenekültek a helyszínről.

A csoport végül egy Örs vezér terén lévő trolimegállóban akart kirabolni egy fiatalt. Eredetileg tőle is a pénzét akarták elvenni, de mivel az nem volt nála, „megelégedtek” volna a cipőjével is. A fiú nem akarta odaadni a cipőt, emiatt a társaságból ketten többször megütötték, egyikük hátba is rúgta. A rablókat ekkor megzavarta egy járókelő, így az áldozatnak sikerült elmenekülni – írják a Police.hu oldalán.

A nyomozók a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőket, majd a kőbányai járőrök másnap, január 10-én elfogták mind az öt fiatalt.

 

Kapcsolódó Cikkek