EUR: 355,12 Ft
CHF: 331,52 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Belföld

B. László cellatársa tudhatja hol van Fanni holtteste

Tagadta bűnösségét kedden a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. László, a Fővárosi Törvényszéken megtartott előkészítő ülésén.

A vádlott nemcsak a gyilkosság tényét tagadta, hanem egyenesen azt állította VV Fanni segítségére sietett, aki eszméletét vesztette, mert annyira „beszívott és bepezsgőzött”. B. László szerint őt egy közös ismerősük B. Erika hívta fel, hogy vigye el a Fannit  „problémamegoldó emberekhez”, akiknek egy előre megbeszélt helyszínen, ismeretlenül átadta a lányt.


VV Fanni /Fotó: Videograbb

A vádirat szerint azonban, a vádlott egy ismerősén keresztül tudomást szerzett Fanni jó anyagi helyzetéről, és a lakásán felhalmozott nagyobb mennyiségű készpénzről. Elhatározta, hogy – akár erőszakos úton is – pénzt szerez a nőtől, aki azonban elzárkózott a személyes találkozótól, de a férfit 2017. november 20-án este végül beengedte a lakásába. B. László ekkor bántalmazta a nőt, majd a talált értékeket és a lány testét kocsival elszállította. A holttestet összekötözte, nehezéket erősített rá, és azzal együtt másnap Szalkszentmárton közelében a Dunába dobta.

A bíróságon azonban tegnap kiderült, hogy nemrég az ügyészség birtokába jutott egy levél, amelyet B. László állítólagos cellatársa, R. György írt, amelyben azt állítja, a vádlott elmondta neki, hogy hova rejtette a lány holttestét. B. László tagadta, hogy valaha is egy cellában lett volna a levél írójával. Ha a férfi igazat állít, akkor az ügy koronatanúja lehet.


Az előkészítő ülésen az ügyész felajánlotta a vádlottnak: ha lemond a tárgyalásról és részletes beismerő vallomás tesz, akkor életfogytig tartó fegyházbüntetésre tesz indítványt, azzal a kitétellel, hogy a férfi 30 év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra. Mivel a vádlott tagadta bűnösségét, megkezdődött a rendes eljárás.

Novozánszki Fanni holtteste a mai napig nem került elő, annak ellenére, hogy a hatóságok szonárral és tetemkereső kutyákkal is keresték az érintett Duna-szakaszon.

Kapcsolódó Cikkek