2020. július 16., csütörtök
Valter

Belföld

Bajnai embereit juttatta pozícióhoz Karácsony

Nem újdonság, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterré válását követően visszatért a főváros élére a már többször leszerepelt baloldal, köztük Bajnaival, Gyurcsánnyal és Demszkyvel. 

Korábban a Magyar Nemzet birtokába került egy fotó, amelyen a pár napja megválasztott Karácsony Gergely egy kerthelyiségben egyeztet Bajnai Gordon volt kormányfővel.


Fotó: Magyar Nemzet

A titkos találkozónak meg is lett az eredménye. Napjainkig legalább hét olyan személy kapott kulcspozíciót a város gazdasági ügyeinek intézésében, aki korábban Bajnainak dolgozott. A legfontosabb közülük minden bizonnyal Walter Katalin, aki 2013–14-ben az Együtt nevű – mára megszűnt – párt elnökeként működő exkormányfő kabinetfőnöke volt, majd a CEU vezérigazgatójaként is dolgozott. Walter tegnap vette át a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. vezetését – írja a Magyar Nemzet.

A Főtáv vezérigazgatói székét Mártha Imre kapta, aki Bajnai volt kabinetfőnöke, Szigetvári Viktor cégével szerződött majd tíz éve.


A Magyar Nemzet által a Soros-világ egyik ügyvédjeként emlegetett Tordai Csaba jogi főtanácsadó, valamint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke lett. A lap szerint az alkotmányjogász 2015-ig kuratóriumi tagja volt a Bajnai által létrehozott Haza és Haladás Közpolitikai Közhasznú Alapítványnak.

Számadó Tamás pedig, aki főjegyző lett, 2007 előtt évekig az igazságügyi tárcánál dolgozott, ott, ahol akkoriban Tordai munkahelye is volt.

A lap információi szerint a főváros egyik első fontos gazdasági tanácsadói szerződésében Számadó mellett kapcsolattartóként jelent meg Szentirmai Judit, aki Bajnai miniszterelnöksége idején a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára volt. Bajnai közeli munkatársaként dolgozott az egyik főpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus is. Belyó Pál pedig Bajnai kormányzásának utolsó hónapjaiban a KSH-t is vezette, ő a főváros Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft.-jében kapott felügyelőbizottsági tagságot. Perjés Gábort a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöki székét foglalhatta el. Az ő nevéhez fűződik Karácsony Gergely szisztematikus imázs­építése.

Bajnai mellett Gyurcsány bizalmasai is megjelentek a városházán és a fővárosi cégekben, például Draskovics Tibor, Katona Tamás és Gál J. Zoltán.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek