EUR: 354,12 Ft
CHF: 331,25 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb XVII.kerület

Bakonyi pulykaragu volt a menü

Idén is folytatódik az ételosztás Rákosmentén a XVII. kerületi önkormányzat és a Rákosmenti Adományház Egyesület szervezésében. A hagyománnyá vált jótékonysági akció március 6-ig tart a városháza és a kormányhivatal épülete közötti szabad területen.
Január 17-én, pénteken dr. György-Rúzsa Ágnes jegyző és a XVII. kerületi polgármesteri hivatal irodavezetői bakonyi pulykaragut tésztával és tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat osztottak ki a fedél nélkülieknek, a hátrányos helyzetű családoknak, valamint az egyedül élő, kis jövedelmű nyugdíjasoknak. A meleg étel mellett zsíros kenyér és forró tea is várta a rászorulókat a Magyar Vöröskereszt XVII. kerületi szervezete jóvoltából − tájékoztatott a városrész vezetése.
2020 januárjától újabb helyszínekkel csatlakozik Rákosmente az Enni adok – enni kapok kezdeményezéshez. Az akció keretében ételadományozó dobozokat helyeznek el a kerület több pontján az önkéntesek, melynek lényege, hogy minden arra járó éhes száj − legyen az felnőtt vagy gyermek − talál benne egy kis elemózsiát. Ezekbe a műanyagból készült, fém megerősítésű, vízálló és UV-védett anyagú szekrényekbe várnak minden megmaradt ételt, ami lehet, hogy egyébként a kukában végezné. Az ételgyűjtő szekrények helyszínei: rákosligeti adományház épülete, a Piroska Óvoda kerítése és a Rákoshegyi Víztorony (ezen a helyszínen már régebb óta működik az ételtároló szekrény).

Kapcsolódó Cikkek