EUR: 346,15 Ft
CHF: 321,67 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Belföld

Balliberális körök gazdagodnak a “börtönbizniszen”

Balliberális körök és “Soros-szervezetek ügyvédei” gazdagodnak a “börtönbizniszen” – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kifejtette, a börtönben ülő bűnözők és “dörzsölt ügyvédeik” már 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen, a “börtönbiznisz” pedig összesen már 10 milliárd forintossá vált, ennyit perelnek ki a kormánytól a rossz börtönkörülményekre hivatkozva.


A kiperelt kártérítésekből jelentős sikerdíjat tesznek zsebre az olyan ügyvédek, mint például Magyar György, aki a balliberális ellenzék ismert alakja, az országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje is volt – mondta Nacsa Lőrinc.

Kiemelte, Magyar György nem mellesleg Karácsony Gergely bizalmasa és a Fővárosi Vízművek Zrt. igazgatósági tagja is lett. “Ahogy látjuk, az ügyvéd úr nem hajlandó elárulni, mennyit keres a börtönbizniszen” – tette hozzá.

Nacsa Lőrinc elmondta, a “Soros-szervezetek ügyvédei” ugyancsak a “börtönbiznisz” nyertesei. Példaként említette a Helsinki Bizottság és a TASZ ügyvédjét, Karsai Dánielt, aki szerinte “szintén futószalagon gyártja az ilyen kártérítési pereket”.

“Ezek a Soros-szervezetek, vagy megbízottjaik valóságos kampányt folytatnak a börtönben a rabok között, hogy sikerdíj fejében bízzák meg őket az ilyen és ehhez hasonló perekkel” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP teljesen egyetért azzal, hogy a kormány véget akar vetni a “börtönbiznisznek” és felfüggeszti a bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését. “Készek vagyunk a parlamentben minden támogatást megadni a kormánynak ahhoz, hogy ennek véget vessünk” – mondta Nacsa Lőrinc.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek