EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Debrecen

Baltával verte agyon hajléktalantársát, nyolc évet kapott

Debrecen – Jogerősen nyolc év börtönt kapott a hajléktalantársát baltával megölő férfi, a Debreceni Ítélőtábla határozatával helybenhagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék tavaly októberben kihirdetett ítéletét – közölte Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

A vádlott élettársával, édesanyjával, nővérével és annak barátjával élt hajléktalanként egy miskolci társasház mögött található bozótos területen. A társaság általában vashulladék gyűjtéséből tartotta el magát. 2018 júliusában is együtt voltak, amikor a vádlott egy baltafejet talált, amihez a nap folyamán egy fanyelet is illesztett. A társaság az esti órákban italozni kezdett, a vádlott testvérének kivételével valamennyien ittas állapotba kerültek.


Miután az alkohol elfogyott, a vádlott élettársa kötekedni és kiabálni kezdett a sértettel, bort követelt tőle. Az erősen ittas vádlott a kiabálást hallva kezébe vette a baltát, a sértett fejére sújtott, majd tovább bántalmazta az akkor már földön fekvő férfit. A vádlott ezt követően élettársával együtt elmenekült a helyszínről, a baltát a szállásuk közelében az aljnövényzetbe dobta. A sértett az elszenvedett koponyasérülés következtében életét vesztette.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.