2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb VIII.kerület

Beköszöntött az Eldorádó a Telekin

Bereményi Géza Eldorádójának színpadi változatát mutatja be a József Attila Színház február 8-án Funtek Frigyes rendezésében, aki csaknem 30 év után dolgozik újra Budapesten. Kedvcsinálóként Józsefvárosban játszott Csankó Zoltán és Pikali Gerda is.

A színpadi művet is jegyző Bereményi Géza a Teleki téri piacon tartott múlt szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a darab nem a filmforgatókönyvnek, hanem a témának a színpadi változata, önálló színmű.


Le is tesztelték a színészek a kínálatot

A Teleki piac élete

A színpadon keltik életre a legendás történetet

Az Eldorádó a Teleki téri piac, egy kereskedő és a családja története, amely a második világháború után kezdődik és az 1950-es évek első felében fejeződik be.

Film a színpadon

Az arany ára címmel korábban már készült színházi adaptáció az 1988-as filmből.

− A színpadi idő megfelelő hosszúságú, drámaiak, színpadiasak a párbeszédek. Filmen rövidebben kell beszélni, színpadon valamivel hosszabbak is lehetnek a dialógusok − idézte Bereményi szavait az MTI, hozzátéve, hogy kiélezettebbek lettek a személyes viszonyok, mint a filmen.

Nemcsák Károly (hátul) színházában elevenedik meg Bereményi Géza Eldorádója

 

Pikali és Csankó a főszerepekben

Csankó Zoltánt (középen) egy ország ismeri Bobby Ewing hangjaként

A főhős, Monori szerepét alakító, a József Attila Színházban először játszó Csankó Zoltán kiemelte, hogy az előadás más lesz mint a film, és nem is szereti összehasonlítani a két műfajt. A feleségét megformáló Pikali Gerda arról beszélt, hogy bár nagyon távol áll tőle a szerep – amely egy zárkózott figura –, ettől is izgalmas számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.