2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Külföld

Betiltották a KDNP szerint is istenkáromló filmet Brazíliában

Benedicto Abicair Rio de Janeiró-i bíró végzésével betiltották a Krisztus első megkísértése című filmet Brazíliában,  amely súlyosan sértette a helyi katolikusokat. Az istenkáromlónak kikiáltott mű ellen hazánkban Rétvári Bence is felemelte a hangját.

A bíró a Netflix internetes médiaaszolgáltatót szólította fel, hogy töröljék műsorkínálatukból az ünnepi időszakra közzétettt filmet. A hírre reagálva a Netflix az AP hírügynökségnek azt mondta, nem kommentálja a bírói döntést.


Rétvári Bence is korábban a film törlésére szólította fel a Netflixet.

– Mélyen megsért, hogy közzétették és hirdetik a vallásgyalázó Krisztus első kísértése című filmet, ráadásul karácsonyi kiadásként az adventi várakozás idején. A film vallásgyalázó elemekkel van tele, Jézust homoszexuálisként ábrázolja, Szűz Máriát házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől – írta korábbi közleményében Rétvári Bence a KDNP alenöke.

Kapcsolódó Cikkek