EUR: 355,17 Ft
CHF: 331,74 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb XX.kerület XXI.kerület XXII.kerület XXIII.kerület

Boldogok a tornázó babák

Dankuliné Gazsovics Edit szakgyógytornász több mint két évtizede foglalkozik a csecsemők mozgásfejlődésével, és kezeli a kicsiket Észak-Budától a Hegyvidéken át Dél-Pestig. A gyakorlatban szerzett szakmai tapasztalatait összegezve, és a szülők „dolgát” megkönnyítendő, útjára indította az online bármikor elérhető babamozgato.hu oldalt.

– Szülői igény hívta életre az otthon végezhető babatorna-gyakorlatokat, melyet nagy lelkesedéssel állítottam össze – mondta el a Lokál Extrának a szakgyógytornász, hozzátéve, hogy az elmúlt másfél évben számos pozitív visszajelzés érkezett.


– Ez is megerősíti, hogy a babamozgató biztonságos támasz a családok életében. Nemcsak nekem, de a szülők számára is hatalmas örömet okoz a babák folyamatos és látványos fejlődése, mely igazolja az általam összeállított gyakorlatok hasznosságát.

 „Csak a cipőt és a ruhát növi ki a gyerek!”


Edittől megtudtuk azt is, hogy a napi, rendszeres torna hatására a kisebb eltérések elmúlnak és boldog lesz a babánk, az aszimmetriákat nem cipeli tovább a testén.

– Fontos szempont az is, hogy ha az otthoni torna nem oldja meg a problémát, akkor tudni fogjuk, hogy időben szakemberhez kell fordulni, hiszen kinőni csak a cipőt és a ruhát lehet!

A szakgyógytornász kérdésünkre elárulta, szeretne támogatót találni ahhoz, hogy a kórházi babacsomagba is belekerülhessen egy rövid tájékoztató a babatornáról, mert nagyon fontos lenne, hogy kivétel nélkül minden szülő időben értesülhessen a gyermeke életkorának megfelelő mozgásfejlődésről.

 

Torna és teszt

A babamozgato.hu oldalon minden szülő online megtekintheti, a születéstől az önálló járásig, 12 hónapon keresztül azt a havonta mindig 6 új gyakorlatot, amelyekkel minden nap meg tudja tornáztatni kisbabáját, úgy hogy közben egyúttal tesztelheti is, hogy a kicsi az életkorának megfelelően mozog-e.

 

Sorsdöntő első év

Az első életév hibátlan mozgásfejlődése adja a biztos alapot a további életünkhöz. Ha apró eltérésekkel indul a mozgásfejlődés, akkor a komplexebb tevékenységeknél, tanulás, viselkedés során már hatványozottabban fog megjelenni a probléma, ezért óriási a jelentősége ennek a csodálatos korszaknak.

Kapcsolódó Cikkek