EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Sport

Bravúros győzelemmel jutott tovább Fucsovics

Fucsovics Márton a papírformát borítva négy szettben győzte le a 13. helyen kiemelt kanadai Denis Shapovalovot Melbourne-ben az Australian Open első fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 64 közé.

A friss világranglistán 67. helyen álló magyar teniszező remekül kezdte a mérkőzést, rögtön az első játékban brékelte ellenfelét. A második szett szorosabban alakult, de a harmadikban csak Fucsovics volt a pályán, háromszor is brékelt. A magyar teniszező leginkább stabilabb adogatásának köszönheti, hogy megnyerte a találkozót, emellett vetélytársa sokkal több ki nem kényszerített hibát vétett, szám szerint 62-t, míg ő csupán 35-öt.


„Örülök, hogy győzelemmel tértem vissza az Australian Openre, és pláne egy ilyennel! Karrierem egyik legnagyobb győzelmével. Négy szettben vertem Shapovalovot, aki a jövő egyik nagy sztárja. Nagyon jól játszottam ma. Igyekszem fenntartani ezt a jó formát. Köszönöm a szurkolást mindenkinek, aki ott volt a Margaret Court Arénában és a tv előtt! Szerdán második kör” – írta Facebook-oldalán Fucsovics Márton.

A következő fordulóban a tavalyi U21-es világbajnokság 18 éves olasz győztese, Jannik Sinner vár a magyar játékosra.

Kapcsolódó Cikkek