2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb XI.kerület XXI.kerület XXII.kerület

Budafokról Dallasba – és vissza

Marton Bernát (Fotó: Ráfi Dénes)

Marton Bernát Újbudán és Budafokon nőtt fel.  A Ménesi útról költözött családjával a Kolozsvári utcába, majd Budafokon, a Baross Gábor telepen és az Árpád utcai iskolában folytatta elemi iskolai tanulmányait. Budafokról kényszerült elhagyni az országot. Kalandos, ámde nehézségekkel teli útja egészen Dallasig vezetett, ahol előbb a ciszter gimnázium diákja, majd paptanára és igazgatója lett. A szerzetes hatvan év után visszatér gyermekkora lakóhelyére, hogy január 23-án este 6-kor találkozzon a régi ismerősökkel, és elmesélje történetét a most itt élőknek, hogyan jutott el Budafoktól Amerikáig. A Marton Bernát atyával való találkozást Budafok-Tétény önkormányzata támogatja, a KÉSZ helyi szervezete hozta tető alá, és a Vojnovich–Huszár-villa ad otthont az ingyenes rendezvénynek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.