EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Miskolc

Családbarát szülészetek várják a gyermekvállalókat

Miskolc – Szülészeti és koraszülött intenzív ellátást biztosító osztályokat fejlesztettek, korszerűsítettek Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, valamint intézményében, a Miskolci Semmelweis Kórházban. A beruházásra pályázaton csaknem 360 millió forintot nyertek – jelentették be a kórház vezetői.

Révész János, a megyei kórház főigazgató-főorvosa elmondta: család-, anya- és bababaráttá alakították át az osztályokat, a miskolci kórházak elsőként váltak bababaráttá az országban. Az elnyert pályázati pénz révén még szélesebb körű családbarát szolgáltatásokat érhetnek el a páciensek.


A család-, anya- és bababarát ellátás kialakítására a két kórház szülészeti osztálya és a koraszülött- és újszülött-pathológiai osztály is támogatásban részesült, „ennek eredményeként a családfókuszú, anya- és bababarát-szemlélet terjesztéséhez szükséges” kórtermeket alakítottak ki. Révész János hozzátette: a hosszú távú cél az, hogy az anya- és bababarát-szemlélet, családbarát-értékrend minél szélesebb körben elterjedjen.

A kormány is támogatja

Csöbör Katalin (Fidesz–KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta: a kormány támogatja a hazai szülészeti ellátásnak a családok igényeit kielégítő, a pozitív szülésélményt elősegítő és a gyermekágyas időszak komfortérzetét növelő fejlesztéseket annak érdekében, hogy a hazai szülészeti ellátás minél inkább családbarát módon működjön. A hosszú távú cél az, hogy az anya- és bababarát-szemlélet, családbarát-értékrend minél szélesebb körben elterjedjen, az elkötelezett szülészeti ellátást nyújtó, továbbá perinatális intenzív centrumot működtető egészségügyi szolgáltatók működjenek az országban – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.