EUR: 344,62 Ft
CHF: 318,85 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Sport

Családi aranytartalék Debrecenből – A Liu testvérek a legjobbak!

Családi vállalkozásban gyűjtögetik az érmeket a rövid pályás gyorskorcsolyaversenyeken a Liu fivérek. A debreceni Európa-bajnokságon is aranyos hangulatban tartott erődemonstrációt Sándor és Shaoang. Utóbbi összetettben arany-, míg fivére, Sándor ezüstérmes lett. 

A szombati döntőkben Liu Shaoang 1500 méteren, testvére, Liu Shaolin Sándor pedig 500 méteren nyert Eb-aranyérmet, az utóbbi sprintszámban Shaoang ezüstérmével pedig kettős magyar siker született. A győzteseknek Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált, egy a testvérpárral közös fotót megosztva. Mondhatni, papírforma-eredmény született, hiszen a tavalyi, hollandiai kontinenstornán sem adta sokkal alább a magyar testvérpár. Sajnos az 1500-as távval nem lehetett elégedett Sándor, hiszen az utolsó körben elesett.


– Bosszantó volt, hogy kitört a jég alattam, meg lehetett volna csípni a második vagy harmadik helyet. Csalódott voltam, ám ötszázon vezetem a világranglistát, nem lehetett más célom, csak a győzelem, még egy ilyen rosszul sikerült ezerötszáz után sem. Örülök, hogy a testvérem nyerte a számot, és annak is, hogy ötszázon mögöttem ért célba – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Liu Shaolin Sándor.

– Liu Shaoang sikere azért is értékes, mert heteket hagyott ki hátsérülése miatt. Komoly fegyvertény, hogy ennek ellenére nyerni tudott 1500-on – mondta Bánhidi Ákos csapatvezető.


A vasárnapi döntőkben sem maradtak el a sikerek: Liu Shaolin Sándor arany-, öccse, Liu Shaoang pedig ezüstérmet nyert 1000 méteren, a 3000 méteres szuperdöntő után pedig Liu Shaoang arany-, testvére, Liu Shaolin Sándor pedig ezüstérmes lett összetettben. A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Krueger Cole négyes ugyan megnyerte az 5000 méteres váltót, azonban a magyar csapatot utólagos videózással kizárták.

Női összetettben Suzanne Schulting lett az első, őt követte Arianna Fontana és Martina Valcepina.

Debrecen, 2020. január 24.
A későbbi győztes magyar Liu Shaolin Sándor (k) és a testvére, a későbbi második helyezett Liu Shaoang (j) valamint a holland Itzhak de Laat (b), rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres számának döntőjében a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 25-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2020. január 25.
A győztes Liu Shaolin Sándor (j) és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 500 méteres számának eredményhirdetésén a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 25-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek