EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Családi kifizetőhely lett Karácsony Budapestje

A tavaly októberi választást követően nemcsak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon emberei tértek vissza az önkormányzatok háza tájára, hanem az ellenzéki politikusok, városvezetők családtagjai is szép számmal kaptak állásokat a baloldal által megszerzett önkormányzatokban.

Jól járt a „mutogatós” DK-s fia


A Gyurcsány-párt szexbotrányba keveredett ex-országgyűlési képviselője fiának szerzett egy zsíros állást az újpesti önkormányzatban. A kerület momentumos polgármestere, Déri Tibor a Pesti Srácoknak elmondta, hogy Gréczy Márton közvetlenül mellette dolgozik kommunikációs szakterületen. Mint kiderült, feladatai a Facebook-megjelenésekhez köthetők. Állítása szerint nem történt politikai nyomásgyakorlás az ifjabb Gréczy alkalmazására.

Fotó: Facebook


Gréczy Zsolt azután mondott le parlamenti mandátumáról, hogy több nő is azt állította, hogy Gyurcsány bizalmasa zaklatta, majd intim fotók kerültek róla nyilvánosságra.

Tordai Bence felesége sem járt rosszul

Karácsony Gergely főpolgármester párttársának felesége sem maradt ki az osztozkodásból: a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének neje az ellenzéki vezetésű II. kerületi önkormányzat városfejlesztési bizottságában külsős szakértőként kapott állást. Tordai Bence szerint egyébként „ez nem egy munkahely, hanem egy politikai tisztség”. Tordai az egyik legnagyobb ellenzéki provokátor, folyamatosan balhézik az Országgyűlésben, korábban pedig pucéran metrózott.

 

Németh Angéla fia sem maradt munkanélküli

A családtagok megélhetését biztosító politikusok sorát a XV. kerület DK-s polgármestere nyitotta meg, akinek a fia, az önkormányzat népjóléti bizottságának külsős tagja lett. A gyurcsányista politikus szerint nem a családi kötelék, hanem az alkalmasság döntött fia megválasztásakor. A gyurcsányista politikus tehát nemes egyszerűséggel kinevezte saját fiát. 

MTI Fotó: Soós Lajos

Vidéken sem tétlenkednek

Nem csak a fővárosban kapnak ellenzéki politikusok családtagjai fontos állásokat. Szombathelyen például a polgármesteri kabinetvezető, Kovács Előd felesége, Kovácsné Takács Klaudia lett a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. első embere,  míg László Győző alpolgármester felesége, Lászlóné Urbán Valéria a Haladás Sportkomplexumhoz került mint „sales event manager”.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.