2020. február 21., péntek
Eleonóra

Belföld

Demokratikus jogokat korlátozna Karácsony

A Fidesz szerint Karácsony Gergely durván korlátozná a fővárosi képviselők demokratikus jogait. Láng Zsolt frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzata módosításának visszavonására szólította fel a főpolgármestert.

– A javaslat több olyan változtatást tartalmaz, amely mindenről szól, csak nem a demokratikus, átlátható működéséről, és felborítja a demokratikus normákat – fogalmazott Láng, aki elmondta: azt kérik, a főpolgármester vonja vissza azt, és egyeztessenek egy mindenki számára elfogadható változatról.


A Fidesz fővárosi frakcióvezetője kifejtette, a mostani ülésezési rend szerint hétfő éjfélig kapják meg az előterjesztéseket, ezután kedd délig lenne lehetőségük a módosítások megfogalmazására. Kivéve a főpolgármestert, aki bármeddig benyújthat módosító javaslatot, ez pedig sérti az egyenjogúságot.

A fideszes politikus emellett kifogásolta, hogy ha kétszer nem sikerül döntést hozni a főpolgármester által előterjesztett ügyben, akkor a főpolgármester személyesen dönthet a kérdésben.

Kapcsolódó Cikkek