2020. július 04., szombat
Ulrik

Belföld

Dömötör cáfolta Karácsonyék hazugságait

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely álhírt terjesztett a Népszava cikkírójával, Hargitai Miklós MÚOSZ-elnökkel együtt a főváros uniós fejlesztési forrásairól. Dömötör Csaba videóban számolt be az ellenzéki hazudozásról. 

– Álhíreket terjeszt a Népszava – jelentette ki tegnap a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba a Facebook-oldalán közzétett videójában is elmondta, nincs még döntés a következő hét évre vonatkozó uniós költségvetésről sem Budapesten, sem Brüsszelben – írja a Magyar Nemzet. Dömötör videójában föltette a tízmilliós kérdést is: ha Karácsony Gergely ennyire aggódik a fejlesztési pénzek miatt, akkor miért engedi a városháza közelébe a Demszky-korszak leszerepelt embereit?MTI Fotó: Soós Lajos

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzésében állította, hogy a magyar kormány az Európai Bizottságnak azt javasolta, hogy az uniós forrásfelhasználást teljesen a kormányzattól tegyék függővé. Bejegyzésében két sorral lejjebb pedig arról írt, hogy az említett kormányzati dokumentum már ott van az asztalán. Sőt személyesen látta a repülőn Palkovics Lászlót, az Innová­ciós és Technológia Miniszté­rium vezetőjét, amint Brüsszelbe ment tárgyalni arról, hogyan vegyenek el pénzt Budapesttől, amiről szintén kiderült, hogy hazugság.

Az Origó feltárta, hogy a Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke jegyezte Népszava-cikkhez hamis, a kormányzati prezentációra hivatkozó térképet csatoltak, melyen eredetileg a fejlesztésre szoruló térségek voltak megjelölve. Ezen nem szerepelt Budapest, hiszen a főváros európai mércével számítva is fejlett régiónak számít. A Népszava ugyanakkor azt hazudta, hogy a térképen az uniós támogatások célterületei szerepelnek, ezzel alátámasztva az álhírt, miszerint a kormány bosszúból nem akar pénzt adni Budapest fejlesztésére.

Kapcsolódó Cikkek