2020. február 25., kedd
Mátyás

Belföld

Dráma! Fiatal nőt kellett újraéleszteni Erzsébetvárosban

Egy 22 éves nő összeesett egy erzsébetvárosi üzletben. Egy kétségbeesett vásárló telefonált a mentőknek, akik telefonon keresztül utasították, mit csináljon. Megvizsgálta a nőt, és miután nem volt légzése, elkezdte az újraélesztést – számol be a megdöbbentő esetről a Ripost.

„Mentésirányító bajtársunk azonnal a legközelebbi egységet indította segítségül és a Szív City-n is riasztotta a környéken levő önkénteseket, akik közül hárman gyorsan a helyszínre siettek. Az egymást váltó önkéntesek közt volt egy mentőápoló is, aki a rövid időn belül kiérkező rohamkocsi emelt szintű ellátását is segítette” – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a fiatal nőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Hurrá, megmentettek!

  A nap képe: Hurrá, megmentettek!

  Nagyon édes vidrakölyköt mentettek meg egy Forráskút melletti halastónál. Az elárvult csöppséget egy arra sétáló pár találta meg, ezután a Szegedi Vadasparkba került a tíz hetes Artúr, aki láthatóan nagyon gyorsan berendezkedett új otthonába.

 • Sorosék védik a pakisztáni mészárost

  Sorosék védik a pakisztáni mészárost

  Ahmed Z. a pakisztáni hatóságok szerint 2009 és 2017 között sorozatban gyilkolt pénzért, valamint sorozatrabló. 2017-ben fogták el a magyar rendőrök, azóta többször elutasították menekültügyi kérelmét.

 • Teljesen megújulnak a HÉV-vonalak

  Teljesen megújulnak a HÉV-vonalak

  Nyílt európai uniós közbeszerzéssel indul a HÉV-közlekedés teljes megújítása és bővítése, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) kiírta az  5-ös metró első ütemének tervezésére szóló tendert – nyilatkozta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

 • Gyöngyöspata: pénz helyett oktatást!

  Gyöngyöspata: pénz helyett oktatást!

  Képzés formájában kell a kártérítést nyújtani azoknak a Gyöngyöspatán élő roma diákoknak, akiknek a bíróság összesen százmillió forint kártérítést ítélt meg szegregáció miatt – közölte az Emmi parlamenti államtitkára Rétvári Bence az M1-en.