2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb Dunaújváros Székesfehérvár Tatabánya Veszprém

Dunaújváros újra választ

Újra a szavazóurnák elé kell járulniuk a dunaújvárosiaknak: a kiírás szerint február 16-án dönt a város, ki legyen a 4. számú körzet országgyűlési képviselője.

A legutóbbi országgyűlési képviselő-választáson 407 szavazó jelezte, hogy külképviseleten szeretnének dunaújvárosi körzeti jelöltre szavazni. Akkor 118 külképviseleten tehették ezt meg, 2020 februárjában már 133 helyen lesz erre lehetőség.


Február 16-án ott kell lenni (fotó: illusztráció)

A 4. számú, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert az itt tavaly áprilisban megválasztott Pintér Tamás (Jobbik) októberben Dunaújváros polgármestere lett, a két tisztség azonban összeférhetetlen, ezért a politikus lemondott parlamenti képviselői mandátumáról. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) február 16-ára tűzte ki az időközi választást. Miként az általános országgyűlési választáson, úgy a februári időközi voksoláson is lehetőség van arra, hogy azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak Magyarországon, az ország nagykövetségein és konzulátusain szavazzanak.

Meddig lehet?

A külképviseleten voksolni szándékozók február 7-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

Kapcsolódó Cikkek