EUR: 337,11 Ft
CHF: 317,94 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Belföld

Egy láda kártyát vett elő Orbán Viktor – Fotó!

Igencsak meglepte Orbán Viktor a hajdú-bihari választókerületi elnököt, Vitányi Istvánt, amikor elővett egy ládányi magyar kártyát és kiemelt belőle egy bontatlan paklit. Mindez a hétvégén történt, amikor a miniszterelnök vendégül látta a Karmelita kolostorban a Hajdú-Bihar megye egyik választókerületi elnökét. 

A történet előzménye, hogy régi kártyapartnerek Vitányival, aki Hajdú-Bihar megye egyik választókerületi elnöke, s akihez pontosan 41 település tartozik. Hosszú évek óta kártyáznak, többnyire a kihelyezett frakcióüléseken „verik a blattot” órákon át – írja a Ripost.


Vitányi István igazi „örömkártyázásnak” nevezi ezeket az alkalmakat és még azt sem bánja, ha a FIDESZ-ben néha azzal zrikálják, hogy valamiféle „kártyakvóta” révén politizál hosszú évek óta a pártban. Mert, hogy több, mint két évtizede, 1998 óta rendszeres kártyapartnere a miniszterelnöknek.

Így hát persze a kártyapartik is szóba kerültek, amikor választókerületi elnökként, a hétvégén, őt is fogadta Orbán Viktor.


A beszámolóból kiderül, a hivatalos megbeszélnivalók után a miniszterelnök hirtelen elővett elővett egy kisebb ládányi magyar kártyát, benne vagy húsz-harminc bontatlan paklival, amiből kivett  egy vadonatúj csomagot és Vitányi Istvánnak dedikálta.

Az eseményről Vitányi István osztott meg képeket a közösségi oldalán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

  Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

  Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.

 • A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A politikai tüntetés szervezői saját magukat leplezték le, hiszen a “szabad Gyönygyöspatáért” meghirdetett demonstrációra Gyöngyöspatáról nem egész egy busznyi ember érkezett. Ez azt jelenti, hogy a gyöngyöspataiak 98 százaléka nemet mondott erre a politikai akcióra – jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője vasárnap a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.

 • Napsütés, eső és vihar: ez vár ránk a héten

  Napsütés, eső és vihar: ez vár ránk a héten

  Változékony lesz az idő a jövő héten: napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.