EUR: 355,19 Ft
CHF: 332,31 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Kaposvár

Egy nap a munkahelyemen

Meg kell becsülni a kétkezi munkát – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere a pályaválasztást segítő, szakképzést népszerűsítő Egy nap a munkahelyemen elnevezésű programsorozat zárórendezvényén, a somogyi megyeszékhelyen.

– A kétkezi munkának mindig volt becsülete, a jövőben azért kell dolgozni, hogy a renoméja is újra nagy legyen – folytatta a polgármester. A cégek egyre versenyképesebb fizetést tudnak adni a dolgozóiknak, de a munkaerő-utánpótlás hiánya hátráltatja a fejlődésüket – hangsúlyozta. A polgármester azt mondta: Kaposvár célja, hogy a jövő évtized végére a gazdaság, az oktatás, a jólét tekintetében a dél-dunántúli régió legerősebb városa legyen. – Az erős gazdasághoz jól felkészült szakemberekre van szükség – tette hozzá.MTI/Czeglédi Zsolt

Kopasz Anikó, a Lego Education magyarországi képviselete, a H-Didakt Kft. vezetője arról beszélt, hogy a Z-generációt másképp kell tanítani, mint elődeit. Náluk a régi módszerek eredménytelenek, ők beleszülettek a digitális világba, az ezzel kapcsolatos tudást játékos formában érdemes átadni nekik.

Uhlig Rita, a Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Közhasznú Nkft. ügyvezetője az eseményen újságírókkal közölte: az országosan egyedülálló Egy nap a munkahelyemen nevű program keretében huszonnégy kaposvári és környékbeli általános iskola végzős diákjai látogathattak meg egy-egy helyi céget, hogy megismerjék az egyes szakmákat. A tanulók látogatásukról készítettek mobiltelefonnal egy kisfilmet, amelyet a záróeseményen be is mutattak. Az alkotásokat szakmai zsűri értékelte, a legjobbnak ítélt filmek készítői díjakat vehettek át.

A programsorozat idén tavasszal és ősszel 5–6. és 7–8. osztályos általános iskolai tanulók részvételével folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek