EUR: 353,18 Ft
CHF: 331,94 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Sport

Egyre magányosabb lesz Shane Tusup

Az árnyékos oldallal ismerkedik mostanában Shane Tusup. Hosszú Katinka exférjét és edzőjét újabb tanítványa hagyta magára. A 15 éves Bujdosó Zsombor vissaztért korábbi mesteréhez, Lőrinczi Györgyhöz. Lehet, hogy végül egyedül marad?

Shane Tusup

Mindössze öt hónapig tartott közös együttműködésük, pedig a fiatal úszó még azt is vállalta eleinte, hogy külföldön készül a mester kedvéért. Tavaly augusztusban Tusup az Eb ezüstérmes Illaria Cusinato felkészítésével akart visszatérni a medencve partjára, ám az olasz lány még megszorítani sem tudta Hosszút, és rövid idő után meg is szakadt a szárba sem szökkent munkakapcsolat.


Bujdosó Zsombort egyébként  az amerikai szakember kedvéért költözöttb fel annak idején Debrecenből Budapestre, és meglehetősen derülátóan ecsetelte a srác szüleinek a fényes jövőt. Nos, a várt ugrásszerű fejlődés elmaradt, így az ifjú inkább visszatért korábbi edzőjéhez.

 

Cusinato, Földházi Dávid után Bujdosó már a harmadik úszó, aki eltérő okokból és megfontolásból nem kér Tusupból és a módszereiből.


  • Az is megfordult a fejemben, hogy Zsombor a közelgő átigazolási időszakban más klubot választ, talán éppen azt, amit Tusup szeretne felépíteni, annak viszont sokkal nagyobb volt a realitása, hogy a Bujdosó család jobbnak tartja visszajuttatni Zsombort abba a közösségbe, ahol jól érezte magát és az eredményei is folyamatosan javultak – nyilatkozta Lőrinczi György az SzPress Hírszolgálatnak. – Kulturáltan és higgadtan váltak el Zsombor és Shane útjai, így korábbi tanítványom február 28-án velem és magyar klubtársaival együtt utazik a törökországi edzőtáborba – mondta a magyar szakember. 

Az amerikai pillanatnyilag Szilágyi Liliána, a lengyel Wojciech Wojdak és a brazil Naná Almeida felkészülét irányítja Egerben. Ahol egyébként meglehetősen korlátozottak a lehetőségei, mert négynél több versenyzővel nem is foglalkozhat, ráadásul egyelőre csak a márciusi országos bajnokságig tarthat edzéseket az egri uszodában.

Kapcsolódó Cikkek