2020. április 08., szerda
Dénes

Sport

Egyre több futam lesz a Forma-1-ben

Úgy tűnik, hogy nem volt elég a Forma-1 szervezőinek a már amúgy is rekordot jelentő 22 futamos világbajnoki szezon, jövőre még több versenyt rendezhetnek.

Brit lapértesülések szerint Miami mellett jövőre Szaúd-Arábiában is F1-es nagydíjat rendezhetnek 2021-ben. Úgy tudni, hogy a közel-keleti ország 50 millió fontot (19,5 milliárd forint) fizet majd évente, hogy futamot rendezhessen. A Daily Mailnek névtelenül nyilatkozó források szerint lényegében elrendeződött a verseny ügye, ezzel együtt a helyi állami olajtársaság, az Aramco névadó- és globális szponzorként is megjelenik a sportágban. A verseny leendő helyszíne a Kiddijában zajló hatalmas ingatlanberuházás részeként megvalósuló pálya lesz, de ez jövőre várhatóan nem készül el, így lehetséges, hogy 2021-ben még utcai nagydíjat tartanak Dzsiddában.


A 24 futamos versenynaptár ötlete azonban megbukhat a csapatokon, ugyanis már az idei 22 futamos kiíráshoz is a belegyezésüket kellett adják. Az istálók egyébként már most is aggódnak az új helyszínek miatt, mert túl sokat vannak úton.

Kapcsolódó Cikkek