2020. február 25., kedd
Mátyás

Aktuális

Elfogták a gyermekotthoni bántalmazás gyanúsítottjait

A kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás mindkét gyanúsítottját elfogták, kihallgatták, és büntetőeljárást indítottak ellenük. 
Múlt hét pénteken döbbenetes videófelvétel került fel az internetre, amely a Somogy megyei Zita Gyermekotthonban történt. A felvételen az látható, hogy egy fiú brutálisan bántalmazza, üti és rugdossa feltehetőleg a szobatársát. A videót egy harmadik fiú készítette, aki többször röhögve kommentálja a történéseket. A verekedés azért kezdődik, mert a támadónak nem tetszik, hogy társa áll a szoba közepén.

Miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát. „A beszerzett bizonyítékok alapján a két feltételezett fiatalkorú elkövetőt azonosították, elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók mindkettőjüket súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki” – írja a police.hu.


Az incidens miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma is vizsgálatot indít. Közleményükben azt írták, a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

Kapcsolódó Cikkek