2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb II.kerület XII.kerület

Elhunyt Nemes Attila professzor

Életének 82. évében elhunyt dr. Nemes Attila professor emeritus, a Semmelweis Egyetem korábbi általános rektorhelyettese, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika egykori igazgatója, a Hegyvidék díszpolgára. Búcsúztatása a református egyház szertartása szerint február 3-án 14.30 órakor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában. Tisztelői 14 és 14.30 óra között róhatják le kegyeletüket egy szál virággal.

Dr. Nemes Attila (Fotó: Semmelweis Egyetem)

Dr. Nemes Attila professzor emeritus 1938-ban született, a Villányi úti József Attila Gimnáziumban érettségizett, majd 1963-ban kitüntetéssel szerzett diplomát a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. Szakmai élete elválaszthatatlan a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikától, emellett volt az Országos Érsebészeti Intézet igazgatója, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság elnöke, a Magyar Sebész Társaság vezetőségi tagja, a Budapesti Orvosi Kamara elnöke, a Motesz elnöke, az Érsebészeti Szakmai Grémium elnöke, a Magyar Akkreditációs Bizottság tagja, az Egészségügyi Minisztérium Szakképzési és Továbbképzési Tanácsának tagja, az Érsebészeti Vizsgabizottság elnöke volt. 2018-tól részt vett a Professzorok Semmelweis Kollégiumának munkájában.


Kollégái így emlékeztek rá:

„Egy elkötelezett orvos mindig arra törekszik, hogy egyensúlyt teremtsen a személyes és emberi értékek, valamint a tudomány realitásai és Isten megfellebbezhetetlen akarata között.” (D. Allman)

Kapcsolódó Cikkek