EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Elítélték Hunvald Györgyöt

Egy év szabadságvesztésre, és 27 millió forint kártérítés megfizetésére ítélte Erzsébetváros volt szocialista polgármestereként elkövetett több tízmilliós hűtlen kezelés miatt Hunvald Györgyöt a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokon.

Ennek ellenére Hunvaldnak nem kell börtönbe vonulnia, mivel a bíróság beszámította a mintegy hároméves előzetes letartóztatásban töltött időszakot a büntetésbe. A volt szocialista politikus, korábbi parlamenti képviselő és VII. kerületi polgármester ellen büntetőeljárások indultak több mint egy évtizeddel ezelőtt, és csaknem három évet töltött előzetes letartoztatásban.

Volt olyan ügy, amelyben jogerősen felmentették, és volt olyan, amelyikben elítélték. Ebben az eljárásban négy megbízási szerződés, továbbá egy szocialista politikus mobiltelefon-használata miatt kellett Hunvaldnak bíróság elé állnia, az ügyben már volt jogerős ítélet, majd perújítás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  A kormánypártok jónak és igazságosnak tartják a gyönyöspatai roma családoknak a kormány azon javaslatát, hogy az állam ne pénzben, hanem oktatással és képzéssel fizesse ki a szegregáció miatt megítélt kártérítést – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

 • Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban – közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.