EUR: 354,91 Ft
CHF: 333,96 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Külföld

Ellepték Szerbiát a migránsok

Hatalmas számban indultak meg Európába a migránsok, és már a szerbiai Magyarkanizsa is tele van velük, ráadásul most Magyarországra próbálnak bejutni – írja a Ripost. A lap riportja szerint a helyiek egyre jobban félnek.

A Ripost stábja elutazott a főként magyarok lakta szerbiai Magyarkanizsára, amelyet az elmúlt időben elleptek a bevándorlók. A lap riportja szerint a magyar határtól alig húsz kilométerre fekvő vajdasági városban csoportokban járnak a fiatal, tetterős arab férfiak. A migránsok jól szituáltak, farmerben, meleg, nem olcsó dzsekiben, kapucniban járnak, mindegyiknek van drága mobiltelefonja. A Ripost a helyiektől megtudta, hogy néhány napos turnusokban cserélik egymást a migránsok, hozzák őket a buszok, majd pár napot itt töltenek, aztán nekiindulnak a határnak, és már jön is a következő csapat.


Forrás: Ripost

Az egyik helyi lakos, Igor Perpauer a lapnak elmondta, hogy telke az elhagyatott vasútállomáshoz van közel, ami a migránsok egyik gyülekezőhelye a kisvárosban, és sokszor előfordult, hogy a bevándorlók betörtek a hazába és szétdúlták.

– Inkább magam adok nekik szállást, és megbeszélem velük a szabályokat, és hogy tartsanak rendet – fogalmazott, hozzátéve, hogy a migránsok jól láthatóan gazdagabbak, mint a szerbek. – Az itt nyílt titok, hogy mindegyiküknek van pénze, márkás telefonja, internete. Az a ruha, amiben utaznak, az szedett-vedett, de van mindnél normális, márkás ruha is a táskákban, arról nem beszélve, hogy milyen fotókat mutogatnak az utazás előtti életükről az interneten: díszes köpenyekben, teljesen normálisan éltek. Múltkor itt volt nálam egy migráns Algériából, neki például Western Unionon keresztül küldtek Franciaországból 200 eurót. Ott voltam vele, amikor felvette.


Forrás: Ripost

A migrációs nyomás továbbra sem szűnik Magyarország déli határánál. Az adatok szerint 2019-ben 17 ezer 200 ember próbált hazánk területére jutni, ami jelentős növekedés 2018-hoz képest, akkor ugyanis 6 ezren próbálkoztak. A police.hu adatai szerint 2020 első hetében 1052, a második hetében pedig 858 migráns próbált Magyarország területére jutni.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az EU határőrizeti szerve, a Frontex arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt egy évben megduplázódott a balkáni útvonalon tartózkodó migránsok száma.

– Jelenleg több mint 100 ezer migráns halad a balkáni útvonalon, egyre többen közelednek a magyar határhoz – tudatta.

 

Erdélyben is randalíroznak a migránsok

A migránsok már a román határ felől is próbálkoznak Magyarországra jutni, és úgy tűnik, hogy egyre agresszívebbek. Az internetre felkerült videó szerint három líbiai 16-17 éves kamasz a Temesvár–Nagybánya gyorsvonaton randalírozott és zaklatta az utasokat. A migránsok korábban megkapták a romániai menekültstátuszt. A migránsok a vonaton végigjárták a kocsikat, az utasokat, és értéktárgyaikat vizslatták, az egyik nőnek pedig el is vették a pénztárcáját, amit a közelben lévő kalauz szerzett vissza. A randalírozó migránsokat végül a rendőrök leszállították a vonatról, de pénzbírsággal megúszták az esetet.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=9-najbZm9Ac&feature=emb_logo

Kapcsolódó Cikkek