EUR: 353,56 Ft
CHF: 327,44 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb XVII.kerület

Élmény lesz a Nefelejcsbe járni

Bemutatták a rákosmenti Nefelejcs Bölcsődében végrehajtott fejlesztéseket. A négy évtizede létező intézmény megújulása során új helyiségekkel is gazdagodott.
Több mint negyven évvel ezelőtt kezdte meg működését az intézmény, az akkori kor színvonalának megfelelő felszereltséggel, nyolcvan férőhellyel és három csoporttal. Az évek múlásával azonban eljárt az idő az épület felett, így több szempontból is szükségessé vált az intézmény felújítása.
Szükség volt a modernizációra
Az önkormányzat 2018-ban döntött az épület teljes körű rekonstrukciójáról, igény mutatkozott továbbá egy tornaszoba, egy fejlesztést segítő helyiség, valamint a kertből megközelíthető gyermekmosdók kialakítására. Emellett elengedhetetlen volt az épület akadálymentesítése is.
Több lépcsőben kezdődött meg az épület felújítása, elsőként megerősítették az alapozást és a teherhordó falakat, majd sor került a homlokzati és  belső nyílászárók cseréjére, a homlokzati hőszigetelő rendszer készítésére, a teljes tetőfelület hőszigetelésére, vízszigetelésre, a belső vakolatok, burkolatok cseréjére, az épületgépészet és az épületvillamosság teljes rekonstrukciójára, valamint az épület körüli járdák, teraszok, kialakítására, felújítására − tájékoztatott a városrész vezetése.
A következő ütemben az intézmény udvarának felújítása valósult meg, új játszóeszközök − játszóvár, babaház, íves mászóka, tűzoltóautó − telepítésével, utacskák kialakításával és a zöldfelület átalakításával minden csoportnak megújult udvari területe lett. Emellett új kerítést is kapott a bölcsőde, a szükséges helyeken támfalat alakítottak ki, melyek az udvar rendezésével egy időben készültek el. A területek jobb kihasználásával egy tizenkét fős kis csoportos foglalkoztatót is sikerült kialakítani, a szükséges öltözővel és mosdóval egyaránt.
2019 tavaszától a szülők és a pedagógusok nagy örömére egy funkcionálisan és energetikailag is megújult, játszóeszközökkel felszerelt intézményben tölthetik el mindennapjaikat a gyermekek.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.