EUR: 344,75 Ft
CHF: 320,24 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld

Előzetesbe került az erőszakoló migráns

Albérletben, egy nővel és három gyerekkel élt közösen Ahmed A. B., az a szomáliai migráns, aki január 20-án a VII. kerületi Kéthly Anna téren lévő parkba csalt, majd dulakodás után megerőszakolt egy 25 éves egyetemistát. Pénteken a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. 

Három gyereket nevel az a szomáliai férfi, aki megerőszakolt egy magyar lányt múlt hétfő éjjel Budapesten – tudta meg a Ripost. A lap bejutott abba a háromemeletes társasházban, ahol Ahmed A. B. élt. A szomszédok egy része legalább látásból ismerte a férfit, mint mondták: furcsa, zárkózott életet élt, és úgy tűnt, van családja, hiszen egy nővel és 3 gyerekkel élt együtt.


– Körülbelül egy éve élt itt a férfi egy nővel és három gyermekkel. Nem tudni, hogy „igazi” feleség-e, vagy valami iszlám jog szerinti házasság, de az biztos, hogy családként viselkedtek, a férfi apaként bánt a három gyerekkel. Nem beszél magyarul, így nem igazán kommunikáltunk – mondta az egyik lakó a Ripostnak.

A lapnak megszólalt szomszéd szerint Ahmed mindig hajnali négy óra körül ment haza, de nem volt biztos benne, hogy munkából érkezett-e, a nőt pedig mindig a gyerekekkel látta, két nagyobb fiúval és egy kislánnyal.


Pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a migráns letartóztatását szökés, valamint bűnismétlés veszélye miatt. Az Origo információi szerint Ahmed a bíróság előtt is tagadta az erőszakot. 

Hamis papírokkal érkezett

Ahmed A. B. január 20-án az egyik belvárosi szórakozóhelyen megismert egy 25 éves egyetemista lányt, akinek felajánlotta, hogy hazakíséri. A migráns a lányt becsalta a VII. kerületi Kéthly Anna téren található parkba, azzal az indokkal, hogy elszívna egy füves cigarettát. A szomáliai itt közeledni próbált a lányhoz, aki ezt nem engedte, ezért előbb megverte, majd megerőszakolta az áldozatot. A rendőrök fél nap után kapták el a migránst.

Úgy tudni, hogy Ahmed A. B. 2014 decemberében repülővel érkezett Európába Kenyából hamis papírokkal. Előbb a Norvégiába történő bejutással próbálkozott, egy ott élő nagynénire hivatkozva, de végül kiutasították az országból. A kenyai repülő, amellyel eredetileg érkezett, Budapesten landolt, így a magyar fővárosba küldték vissza. A migráns a koráról is hazudott, ugyanis a kenyai iratokban az állt, hogy most 31 éves, az új, már semmiféle papírral alá nem támasztott verziójában azt állította, hogy 7 évvel fiatalabb.

Kapcsolódó Cikkek