2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb X.kerület

Épül-szépül a magyar Eiffel

Kőbánya történetének egyik legnagyobb fejlesztése zajlik a volt MÁV Északi Járműjavító telephelyén. Épül a Közlekedési Múzeum új otthona, valamit részben ide költözik az Operaház. Utóbbi, az Eiffel Műhelyház már buszmegállót is kapott, és rangos események helyszíneként is szolgál majd.

Az egykori járműjavító területére költöző Közlekedési Múzeum, valamint az Eiffel-csarnokában helyet kapó Opera Műhelyházzal együtt egy új kulturális városnegyed jön létre, számos új közterülettel, parkkal, sétánnyal és egy új megállóval. Az épületegyüttes nemcsak kiállítótérként működik majd, időszaki kiállításoknak és különféle esti programoknak, fesztiváloknak is helyet ad. Az Eiffelben kialakított műhelyházban az Operaház raktára kap helyet, valamint lehetőség nyílik arra, hogy ne az Andrássy úton folyjon minden próbafolyamat. Emellett kortárs, modern darabokat is be tudnak mutatni a X. kerületben. Múlt héten például elegáns díjátadót tartott a Média a Családért Alapítvány, amikor átadták a Média a családért 2019 díjat.


Lévai Anikó: A család nem egy leáldozóban lévő műfaj

( Fotó: Sáfár Tibor)

A múlt heti ünnepségen köszöntőt mondott Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, aki megköszönte a díjazott és a díjakra jelölt újságíróknak, hogy a családi értékek iránt elkötelezetten dolgoznak, egyszerre szólva az emberek szívéhez és eszéhez. Vannak olyan újságírók, akik úgy gondolják, hogy a család nem egy leáldozóban lévő műfaj, akik szerint az otthoni beszélgetések nem helyettesíthetők semmi mással, és akik úgy látják, a barátokat nem pótolják a közösségi oldalak − fogalmazott. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a nevelés azért nehéz, mert a gyerek nemcsak a szülőké, hanem mindig az adott koré is, amelyben él. Ma a média a legerősebb véleményformáló eszköz, amit nem lehet kizárni az életünkből, de a jót és értékeset is meg lehet jeleníteni benne − mondta.

Már megálló is van

Átadták az Eiffel Műhelyház buszmegállóját. A Magyar Állami Operaház kezdeményezésére az intézmény harmadik játszóhelyének, multifunkciós raktár- és próbaközpontjának közelgő megnyitása alkalmából a Budapesti Közlekedési Központ az Északi Járműjavító megállóhely nevét Eiffel Műhelyházra változtatta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.