2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Érd

Érden szeretik a MÁV-appot

Az év első bérletvásárlási hulláma felülmúlta a várakozásokat. Januárban pedig hét nap alatt több bérletet vásároltak a MÁV-alkalmazás segítségével, mint egész decemberben, vagyis jól láthatóan rohamosan nő az app népszerűsége. A második legtöbb bérletet a Kelenföld–Érd alsó vonalra váltották az alkalmazással.

Már nemcsak a menetjegyeket veszik sokan a MÁV-mobilapp segítségével, hanem a havi bérlet vásárlásához is egyre többen választják ezt az egyszerű, kényelmes lehetőséget. Tavaly közel 4,6 millió darab belföldi vasúti menetjegyet, bérletet és „felárat” vásároltak az utasok a MÁV-alkalmazáson keresztül.


További érdekesség, hogy az app segítségével menetjegyet a legtöbben a szobi (70-es) vasútvonalon vásároltak, de a szolnoki (100a) és a székesfehérvári (30a) vonal is a dobogón végzett. A mobilalkalmazás nyújtotta lehetőséggel vasúti bérletet szintén a főváros elővárosi vonalain váltottak a legtöbben: az élen a Budapest és Vác közötti (70-71-es) utazás végzett; a második a Kelenföld és Érd alsó (30a) közötti, a harmadik pedig a Nyugati pályaudvar és Dunakeszi-Gyártelep (70-es) közötti utazás lett.

további fejlesztéseknek köszönhetően tervezetten ez év első felétől lesz lehetőség az alkalmazáson keresztül a felszállási állomástól a menetrend szerinti indulási idejénél később induló (késő) vonatra is menetjegyet váltani. A tervek szerint nem kell majd külön regisztráció az internetes jegyvásárlási felülethez és a MÁV-applikációhoz – ezeket egységesíti a vasúttársaság, valamint az alkalmazáson belüli utastájékoztatási funkciók is tovább fejlődnek. Emellett várhatóan a Budapest–Bécs viszonylatra nemzetközi menetjegy vásárlására is lehetőség lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.