2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Év Sportolója – Hosszú utolérheti Egerszegit

Január 16-án 62. alkalommal adják át az Év Sportolója-díjakat. A sportújságírók szavazatai alapján a férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Michelisz Norbert és Milák Kristóf, a nőknél Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka került a legjobb három közé.

Hosszú Katinka törzsvendégnek számít, hiszen hetedik elsőségét veheti át, és ezzel utolérheti az eddigi rekorder Egerszegi Krisztinát. A férfiaknál Liu Shaolin Sándor pedig megvédheti a címét. Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke elárulta, hogy egy híján 400 szavazat döntött a kategóriák első három jelöltjének sorrendjéről.


Idén is igazi világnagyság tiszteli meg a Nemzeti Színházban sorra kerülő rangos eseményt, Szeles Mónika és Carl Lewis után Mark Spitz, a kilencszeres olimpiai bajnok, amerikai úszólegenda lesz a gála sztárvendége.

Az év góljáról döntő szavazáson a labdarúgó szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók voksolása után Gazdag Dániel (Honvéd), Tokmac Nguen (FTC), illetve Zsóri Dániel (Debrecen) Puskás-díjas találata maradt versenyben. Újításként a legjobb háromból ezúttal a szakmai testület választja ki a győztest.


Szabó László, a gála kreatív producere – mellesleg a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakk Szövetség elnöke – közölte, a produkciókban összesen 178 fellépő, köztük egy kutya, egy ötéves uszkár lép színpadra a 14 díjátadás között. A szerepet vállaló sztárok közül a Bagossy Brothers Companyt emelte ki, az erdélyi együttes a ritmikusgimnasztika-válogatottal közösen áll színpadra. Szintén kiderült, hogy az idei ötkarikás játékokra utalva szerepet kapnak az 1964-es, tokiói olimpia hősei, illetve a versenytánc válogatott.

A győzteseket a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év Sportolója Gálán hirdetik ki.

A hármas listák (ABC sorrendben):

Férfiak:

Liu Shaolin Sándor (rövidpályás-gyorskorcsolyázó)

Michelisz Norbert (autóversenyző)

Milák Kristóf (úszó)


MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden

Nők:

Csipes Tamara (kajakos)

Hosszú Katinka (úszó)

Kapás Boglárka (úszó)

Csapat:

FTC vízilabdacsapat

Győr női kézilabdacsapat

női jégkorong-válogatott

 

Csapat (egyéni sportágakban):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros

férfi rövidpályásgyorskorcsolya-váltó

női kajaknégyes

. EPA/ALEX PLAVEVSKI

Edzők:

Danyi Gábor (kézilabda)

Selmeci Attila (úszás)

Varga Zsolt (vízilabda)

Férfi labdarúgó:

Dibusz Dénes

Gulácsi Péter

Szoboszlai Dominik

 EPA/CHRISTIAN BRUNA

Női labdarúgó:

Csiszár Henrietta

Jakabfi Zsanett

Vágó Fanny

Fogyatékkal élő sportolók (a sorrend szakemberek, szakírók voksolása alapján alakul ki): Férfiak: Juhász Szebasztián (tornász), Kiss Péter Pál (kajakos), Mihálovits Tamás (atléta). Nők: Ekler Luca (atléta), Illés Fanni (úszó), Latinovics Lívia (tornász). Csapat: férfi kosárlabda-válogatott, férfi labdarúgó-válogatott, női kerekesszékes vívóválogatott. Edző: Pruzsina István (kajak-kenu), Szabó Álmos (úszás), Szalma László (atlétika).

Kapcsolódó Cikkek