2020. április 08., szerda
Dénes

Extra

Exatlon: Tóth Dávid szerelemre vágyik

Tóth Dávidnak nem sikerült jól az idei olimpiára való felkészülés, ezért is örült annyira amikor felkérték, hogy a Bajnok csapat tagjaként küzdjön Dominikán. A kajakos a magánéletében is fordulóponthoz érkezett, már késznek érzi magát egy kapcsolatra.

Tóth Dávid idén  szeretett volna kijutni a tokiói olimpiára, a felkészülése azonban nem úgy sikerült, ahogy várta. A TV2 Exatlon Hungary felkérése éppen akkor jött, amikor azon gondolkodott, hogyan tovább.


– Sajnos nem tudtam a tokiói olimpiára annyit és úgy felkészülni, ahogy szerettem volna a múlt szezonban. Kicsit magamba is zuhantam. Pont ekkor jött a lehetőség, hogy tagja lehetek az extrém sport-reality Bajnok csapatának. Ezzel egy újabb kihívás jött az életembe, ami talán újabb lendületet ad az olimpiai felkészülésre is – kezdte a kajakos, aki ennek ellenére nem mondott végleg le arról, hogy kijusson a nyári játékokra.

– Most elsősorban az Exatlonra koncentrálok, szeretnék bizonyítani. A napok múlásával pedig egyre jobban megy, úgy érzem kezdek belejönni – folytatta a 34 éves, olimpiai ezüstérmes sportoló.


Dávid karrierje mellett magánéletében is fordulóponthoz érkezett. Egy ideje szingli, mostanra viszont már késznek érzi magát egy új szerelemre. – Három éve egyedülálló vagyok. Jól érzem magam a bőrömben, a családom és a sport kitölti az életemet. Ugyanakkor persze jó lenne lassan megtalálni azt, akivel közösen tervezhetjük a jövőt. Különösen fontosak számomra a külsőségek mellett a belső értékek – tette hozzá a Bajnok csapat versenyzője.

Londonban szerzett ezüstérmet 

Dávid több ifjúsági-, európai-, és világbajnokságról térhetett haza aranyéremmel. 2012-ben a kajak négyes 1000 méteres versenyszámban indult az Eb-n, mellyel ötödik lett. Majd ugyanezen év augusztusában a londoni olimpián ugyanebben a számban ezüstérmet nyert Kammerer Zoltánnal, Kulifai Tamással és Pauman Dániellel.

fotó: TV2

Kapcsolódó Cikkek